top of page

Softwaretester hebben humor

Hebben softwaretesters humor? Dat ga ik testen!


Humor Loont bij Bartosz ICT

𝗦𝗮𝗺𝗲𝗻𝘃𝗮𝘁𝘁𝗶𝗻𝗴:

Op basis van mijn ervaringen bij softwaretestbedrijf Bartosz ICT kan ik ontegenzeggelijk concluderen: Ja. Softwaretesters hebben zeker humor!


𝗧𝗲𝘀𝘁𝗺𝗲𝘁𝗵𝗼𝗱𝗲:

De test wordt uitgevoerd bij Bartosz. Toeval wil dat ik daar ben uitgenodigd om de training te geven van Humor Loont. De test bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een onlineonderzoek. Daarin test ik hoe vaak humor voorkomt op de websites van Bartosz. Het tweede deel is veldwerk. Ik observeer voor, tijdens en na de training of er humor is op het kantoor.


𝗥𝗲𝘀𝘂𝗹𝘁𝗮𝘁𝗲𝗻:

404 humor not found Bartosz ICT

Deel 1: Het onlineonderzoek levert in eerste instantie geen resultaten op. De term ‘humor’ komt niet voor op de websites van Bartosz (zie foto). De mogelijke verklaring hiervoor is dat het woord ‘humor’ weinig wordt gebruikt in humor. Dus ik zoek verder naar humor zonder het woord humor. Al snel tref ik een pagina aan over ‘Bartoilsz’ aan. Een baardolie, “Scent 404, even when the beard is not found”. Dit is bedacht en ontwikkeld door de bebaarde mannen van Bartosz. En doordat de olie verkocht is, mag het bedrijf zich tegenwoordig ook cosmetica producent noemen. Ik constateer: humor!

Bartoilsz baardolie met humor
bron: Bartosz ICT

Deel 2: In Veenendaal word ik verwelkomd door een wand vol lachende portretten. Binnen zit 23 man nog uitgebreid te eten. De mensen van Bartosz lachen overduidelijk niet alleen op de foto. Verspreid over de kantoortuin staan fotolijstjes met teamuitjes en groepsvakanties. Nog meer lachende gezichten. Er is een eigen biermerk. Die heet geen Biertosz. Gemiste kans. Tijdens de training constateer ik wederom veel gelach (gelukkig) en gretigheid om grappen te maken. Er heerst een uitmuntende humoristische sfeer. Al met al toont mijn empirische data aan: Bartosz zit ruim in de humor.


𝗖𝗼𝗻𝗰𝗹𝘂𝘀𝗶𝗲:

Het was een erg leuke avond. Bedankt Maarten Piepers en Charissa Nab voor het organiseren! Volgens mij gaan jullie een lachende toekomst tegemoet.


Komentar


Mengomentari telah dimatikan.
bottom of page