top of page

Scheidsrechter houdt gele kaarten op zak

Een scheidsrechter die grappen maakt op een podium en zonder gele kaart er weer vanaf gaat. Ik wist niet dat het kon, maar Bas Nijhuis doet het.


Gistermiddag was Bas keynote speaker op de Strandwalbeurs in de De Rijswijkse Schouwburg. Ik was sceptisch toen ik begreep dat ik een uur ging luisteren naar een professionele scheidsrechter. Vooral omdat ik vind dat topsport overrated is en dat al te veel aandacht krijgt. Maar voor Bas Nijhuis maak ik graag een uitzondering. Want wat kan die gozer vertellen. Ik heb een uur geboeid zitten luisteren en vaak moeten lachen. Bas staat met veel energie en enthousiasme op het podium. Hij heeft hogere grapdichtheid dan menig stand-up comedian (zelf had ik een stuk meer moeite op dit podium) en het werd geen moment flauw. Het was een eerlijk en bij vlagen kwetsbaar verhaal, over hoe je op creatieve manier – en vooral met veel humor – grote ego’s, publieke opinie en spreekkoren naar je eigen hand kan zetten. (In geval van het laatste: laat je Twentse moeder op de primetime radio uitleggen dat ze niet echt een prostituee is).


Na de presentatie was er netwerkborrel van de BBR (Belangen Bedrijven Rijswijk) in de schouwburg. Daar mocht ik collega-ondernemers overtuigen van het inzetten van humor. Een betere ambassadeur dan Bas Nijhuis had ik me niet kunnen wensen.


Scheidsrechter houdt gele kaarten op zak en toont dat humor loont
Comments


bottom of page