top of page

In memoriam: Marc van Gestel

Verdrietig nieuws. Komiek Marc van Gestel is overleden. 16 maanden geleden kreeg hij de diagnose kanker. Desondanks ging hij door met waar hij goed in was: mensen aan het lachen maken. Ditmaal over een van de moeilijkste onderwerpen, namelijk zijn ziekte. Het leidde uiteindelijk tot een voorstelling met de treffende titel ‘Onder voorbehoud’. In deze voorstelling ging hij de strijd met z’n ziekte aan op het podium.


Zijn bijzondere relativerende omgang met zijn situatie - helemaal toen bekend werd dat hij niet lang meer te leven had - hebben op mij en vele anderen grote indruk gemaakt. Marc haalde energie en plezier uit het feit dat hij mensen in vergelijkbare situaties troost en verlichting kon brengen met zijn humor. Daarom deel ik graag mooie dingen die Marc ons heeft nagelaten en die ik absoluut aanraad om te kijken of te luisteren:


Marc had een openhartig en bij vlagen erg grappig gesprek met Martijn Koning in de Knorrepodcast: https://lnkd.in/eWqFiMki


Marc werd geïnterviewd bij Spijkers met Koppen: https://lnkd.in/eqzP8TCT


Een stukje van Marc’s comedy staat op Dumpert: https://lnkd.in/eQZtGD9E


En Marc nam deel aan het programma Ik Ga Stuk. Tijdens de opnames van dat programma kreeg hij het slechte nieuws: https://lnkd.in/eMce78Ra


Naast het podium was Marc een bijzonder lieve en zachtaardige man. Hij was geliefd in het comedy wereldje en we gaan naast zijn humor ook zijn persoonlijkheid erg missen. De laatste keer dat ik met Marc op het podium stond was afgelopen februari in Zeist. Een comedian voor hem vertelde over zijn werk in de emailmarketing. Marc maakte vervolgens op het podium de legendarische grap: “Zo’n avond comedy relativeert altijd wel fijn. Ik heb dan wel een dubbele uitzaaiing. Maargoed, ik ben ten minste geen emailmarketeer.”


Marc van Gestel
foto: Yannick Hamberg

Comments


bottom of page