top of page

Humor Loont Leestip: The Humor Code

Als je straks op je op een strandbedje jezelf krokant ligt te bakken, of in schaduw ligt te balen dat je vergeten bent te smeren, ik heb een aanrader om de lome zomertijd te doden.


𝗧𝗵𝗲 𝗛𝘂𝗺𝗼𝗿 𝗖𝗼𝗱𝗲 van 𝗣𝗲𝘁𝗲𝗿 𝗠𝗰𝗚𝗿𝗮𝘄 en 𝗝𝗼𝗲𝗹 𝗪𝗮𝗿𝗻𝗲𝗿.

De humorliteratuur heb ik redelijk uitgespeeld, maar dit boek heeft me tijdens mijn vakantie alsnog erg vermaakt. Het is een van de betere boeken over humor – misschien wel het beste. Het boek is een samenwerking tussen een journalist (Warner) en een wetenschapper (McGraw). Samen duiken ze de wereld van humor. De combinatie van die twee is een gouden greep. Het boek geeft namelijk een behoorlijk compleet beeld van de wetenschap achter humor, maar het wordt geen moment droge kost. Het is juist vlot en aanstekelijk geschreven. Vanuit het perspectief van Warner volg je de twee heren op hun zoektocht naar de verschillende facetten van humor. Dit leidt hen naar vrij absurde situaties en plekken (zoals met 100 clowns in de jungle).


𝙑𝙤𝙚𝙩𝙣𝙤𝙤𝙩

Ondanks dat het boek ‘the humor code’ heet, is het geen boek waar graptechnieken uit de doeken gedaan worden. Daarvoor zijn er genoeg alternatieven, die bovendien geschreven zijn door humoristen. Zij hebben daar vaak toch iets meer verstand van.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page