top of page

Humor in de schoolbanken

Het voelde alsof ik grappen moest vertellen aan Youp van ’t Hek en Claudia de Breij.


Vorige week gaf ik namelijk een training aan een groep basisschooldirecteuren. Mensen met de stuk meer didactische kennis en ervaring dan ik. Maar de spanning vooraf bleek onnodig; Het waren de meest brave en geïnteresseerde leerlingen die ik me kon voorstellen.


Niet eerder had ik een groep voor me die zoveel de interactie aanging. Er ontstonden interessante discussies over onderwerpen als: "Als je overal rekening mee moet houden, verdwijnt dan niet de lol uit humor?" en “Hoe ga je om met een kind die bij wijze van grap een ander kind een schop geeft?” De tijd vloog hiervoor voorbij. Drie uur bleek drie keer knipperen.


Het was voor het eerst dat ik een groep leidinggevenden voor me had. Dit bood mij twee kansen:

1. Ik kon voor het eerst een training geven waarin leiderschap centraal staat.

2. Het is de doelgroep waarbij ik de meeste impact kan veroorzaken.


Leidinggevenden hebben een dominante rol in werkcultuur. Zeker als het gaat om humor. Als leidinggevenden humor (op een goede wijze) inzetten, geven ze namelijk impliciet de goedkeuring aan de rest van hun team om het ook te gebruiken. Ik hoop dan ook zeker dat mijn lessen in de praktijk worden gebracht!


Al met al een leuke enerverende ochtend. Hank Beermann bedankt voor de uitnodiging!


Humor Loont X Maatschap Onderwijs


Bình luận


bottom of page