top of page

Grappige dierenfoto's. Waarom zijn die eigenlijk grappig?

Grappige dierenfoto's. Humor loont
bron: Comedy wildlife

Veel grappen zijn een combinatie van twee concepten die in eerste instantie weinig met elkaar te maken hebben. Door deze concepten op logische wijze te combineren, krijgen we ineens een nieuw perspectief en dat ervaren we als grappig. Klinkt vaag, maar het principe is simpel.


Neem de kunstwerken van STREETART FRANKEY. Door een figuurtje te plaatsen naast een alledaags amsterdammertje of een ventilatierooster, krijgen die objecten een nieuwe betekenis. Hoe meer onverwacht de combinatie, hoe leuker het wordt.


Streetart Frankey Saunaman Humor Loont
bron: Wikipedia

Hetzelfde principe zie ik terug in deze dierenfoto's. Het zijn namelijk dieren die menselijk gedrag vertonen, zoals een luchtgitaar spelende kangoeroe, een boze uil of een ijsbeer met een bezem. De combinatie van het dier en zijn gedrag of gezichtsuitdrukking ervaren we als grappig. Dit verklaart ook het succes van programma's als Animal Crackers of Lucky TV.


Dit was even een korte analyse. Maar los daarvan is het natuurlijk mooi dat humor op een positieve manier wordt ingezet. Comedy Wildlife Photography Awards is een top initiatief.

Dank Dagmara Wilschut voor het doorsturen!Kommentare


bottom of page