top of page

Ben Tiggelaar promoot humor

Naar aanleiding van dit artikel, waarin Ben Tiggelaar humor promoot. Als dit enthousiasme voor mijn onderwerp zich doorzet, kan ik mijn marketingafdeling afschalen.


Ben Tichelaar promoot humor (loont)

In het artikel van valt me een zinnetje op: "Je hoeft niet op cursus." In de kern heeft Ben gelijk. Humor toepassen binnen werk is vrij eenvoudig. Je moet het vooral gewoon doen. Je intuïtie is bij humor vaak een goede raadgever. De meest simpele vorm van humor ziet Ben daarbij nog over het hoofd. Namelijk: lachen. Gewoon lachen is de meest basale vorm van humor en met een ook de meest aanstekelijke.


Je hoeft zeker niet op cursus, maar tegelijkertijd kan het geen kwaad. Dat blijkt bijv. uit de volgende statistiek: 39% van de mensen die geen humor durven te gebruiken op werk, ziet ervan af omdat ze niet weten hoe. Dan is een training toch verdomd handig.


Bovendien geloof ik - in tegenstelling tot Ben - dat een goede voorbereiding van humor zich uitbetaalt in een beter effect. De kwaliteit van een grap stijgt naar mate je langer erover nadenkt. En een grap kan vrijwel altijd beter. Vraag maar aan een willekeurige komiek of cabaretier. Maar om een grap te kunnen verbeteren, moet je meestal meer over de werking van humor weten dan slechts je intuïtie. Je leert dit door het veel te doen, erover te lezen of door een training te volgen.


Ohja, heel toevallig geef ik zulke trainingen: Humor Loont.
Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page