top of page

INHOUD CURSUS

De cursus is opgebouwd uit drie delen: 

  1. Functies van humor

  2. Graptheorie

  3. Comedy tools

Functies van humor: Het eerste deel richt zich het nut en de noodzaak van het toepassen van humor binnen je werk. Humor - en de lach die het veroorzaakt - heeft namelijk talrijke positieve effecten. Zowel op persoonlijk als op sociaal niveau. Humor kan bijvoorbeeld de angel uit conflicten halen, het kan informatie beter overbrengen en het kan je als leidinggevende sympathieker maken. Zo zijn er nog veel meer te noemen. Menig wetenschappelijk artikel is erover gepubliceerd. Humor is een wondermiddel voor het oprapen, maar mensen laten het liggen. Dit heeft een aantal oorzaken. Er wordt aangenomen dat een 'professionele omgeving' geen plaats is voor grappen. Bovendien zijn mensen bang de plank mis te slaan of ze denken geen humor te hebben. De hoogste tijd om deze hardnekkige mythes te ontkrachten.

Graptheorie: Voordat je humor gaat toepassen, is het belangrijk dat je je bewust bent van de werking. De meeste mensen doen het intuïtief, maar er gaat een veel theorie schuil achter het maken van een grap. Daarom wordt in dit gedeelte de techniek van de grap uitgelegd. Dit helpt niet alleen je grappen beter en leuker te maken, maar het voorkomt ook misvattingen en andere ongewenste negatieve bijeffecten (zoals het verliezen van al je vrienden of een fatwa over je uitgeroepen krijgen). 

Comedy tools: Wat zorgt er nou voor dat mensen gaan lachen? Het laatste (inhoudelijke) deel draait om deze vraag. Verschillende factoren die de lach veroorzaken worden behandeld en daarbij wordt verder gekeken dan kietelen. Per factor wordt in detail uitgelegd hoe op eenvoudige wijze op de lach ingespeeld kan worden. Ook worden mogelijke toepassingen binnen het werk gegeven. 

De volledige cursus wordt onderbouwd met wetenschappelijke bronnen, eigen ervaring en veel (grappig) beeldmateriaal.

Voor vragen, verzoeken of een offerte,

neem gerust contact op:

DOELGROEP

Van advocaat tot zwemleraar, deze cursus is werkelijk voor iedereen. Humor is namelijk voor iedereen. Maar werk is voor iedereen anders. Het werk van advocaten en zwemleraren hebben weinig raakvlakken (en als die er zijn, is dat meestal geen goede zaak). Daarom is deze cursus maatwerk, afhankelijk van sector, bedrijf en team. Er wordt gekeken naar de specifieke toepassingen van humor in het betreffende vakgebied. 

TV Humor Loont

Deze zal zijn opwachting maken tijdens de cursus

Duur: 1 uur

Aantal deelnemers: onbeperkt

Ideaal voor: conferenties, lunchlezingen

VARIANT 1: LEZING

Dit is de meest beknopte variant van de cursus. De informatie is in grote lijnen hetzelfde als de langere varianten, maar er wordt gefocust op de meest belangrijke onderdelen. De lezing bestaat uit een interactieve presentatie met veel levendige anekdotes en grappige voorbeelden. 

VARIANT 2: TRAINING

De breed opgezette training biedt genoeg tijd om in detail in te gaan op alle facetten van humor. Grappige voorbeelden worden afgewisseld met interactie en anekdotes. Maar het belangrijkste is het slotstuk. De training eindigt met een groepsopdracht, om de zojuist aangeleerde technieken direct in de praktijk te brengen. Het meemaken zorgt dat je de technieken sneller onder de knie krijgt. Bovendien geeft het een zowel komisch als praktisch eindresultaat.

Duur: 2,5 uur (incl. pauzes)

Aantal deelnemers: 5 - 30 (advies)

Ideaal voor: teambuilding, bootcamp

Duur: 4 uur (incl. pauzes)

Aantal deelnemers: 5 - 30 (advies)

Ideaal voor: bedrijfsuitjes, 

heisessies, opleidingstrajecten

VARIANT 3: WORKSHOP

In het geval van humor geldt: oefening baart lach. Bulderlach. Inhoudelijk wijkt de workshop niet af van de training-variant. Maar waar de training eindigt met één praktijk-opgave, bestaat de workshop uit meerdere oefeningen. Op deze manier krijg je het hele humor spectrum in de vingers. Na de workshop heb je geen excuus meer om geen humor toe te passen op werk. 

bottom of page